RUGAMINTEA UNUI MAR

28,00RON


RUGAMINTEA UNUI MAR, autor Diana Maria Mihailopol – ilustratii foto: Aurel Mihailopol
Format 15 x 23
Nr. pag. 192, policromie
Pret 28 lei

Argument
Am strans aceste poeme pentru a le da forma unei carti. Nu le-am adunat doar pentru a le face cunoscute publicului, ci pentru a le da un rost, o directie catre lumea literara, spre care le-am îndreptat. Nu m-am asteptat sa aiba acest destin – destinul ideal pentru niate texte – de a se întâlni între copertele unei carti, de aceea mi-am rasplatit poemele, dar si posibilii cititori, cu o „explicatie” speciala. Am însotit textele cu fotografiile tatalui meu, Aurel Mihailopol, nu pentru a le sublinia tinta sau pentru a explica sensul lor, ci pentru generatiile lânga care am crescut: a mea, a lui… si pentru generatiile dintre noi. Am ramas datoare cu readucerea, în atentia publicului, a operelor lui Aurel Mihailopol, disparute de pe simezele artei si înca nescoase la lumina. Astfel, consider ca aceasta carte poate deveni un fericit prilej de a reveni la arta unui mare fotograf.

Nu voi evoca acum amintiri sau gânduri, care au stat la baza acestor texte, pentru ca nu e vorba despre o idee anume, ci despre simpla dorinta de a asterne aceste rânduri…

Daca Marin Sorescu numea, în anii ’70, fotografiile lui Aurel Mihailopol „poeme optice”, eu îndraznesc sa-mi asez scrierile lânga aceste alcatuiri vizuale cu totul aparte si sa mi le denumesc „poeme statice”, din dorinta de a nu misca pe nimeni, nici cu sentimente, nici cu vreo alta forta… Vreau doar sa ramâna sub mica lupa a publicului, caruia îi multumesc, fie si numai pentru ca priveste, pe un raft, aceasta carte.

Aceasta carte nu este o piatra de hotar sau un prag în viata mea, ci un simplu gest prin care îmi îmbogatesc meseria de artist, iar pe marii nostri oameni din lumea literara îi salut si îi rog sa nu considere ca bat la usa lor, ci doar ca fac o reverenta.
Nu sunt
Nu sunt poeta, nu sunt scriitoare,
Nu am viziuni, si nu descopar vise
Eu nu vreau laude, nu vreeau hotare
Care sa se sfarseasca in culise
Inger legat la ochi
Aveam un inger care ma pazea
De boala, de furtuni, si de deochi.
Si vrand sa vad odata cum priovea
Am observat ca e legat la ochi.
Legat la ochi, el ma pazea, in vreme
Ce eu habar n-aveam cum sa ma port
Si el cu aripa imi facea semne
Ca eu eram, atunci, al lui resort.

Adauga in Cos:

  • Produs de: Diana Maria Mihailopol

Clientii care au cumparat acest produs, au mai cumparat...


IP-ul dumneavoastra este: 107.22.48.243
Copyright © 2018 Oscar Print.