Bazele Contabilitatii

26,00RON


BAZELE CONTABILITATII
Clasa a IX-a –
Autor: Popan Maria

Format 20,5 x 26
Nr. Pag.188
Pret 26 lei

Prezentarea cartii

Manualul se adreseaza elevilor din clasa a IX-a, Liceu si Scoala profesionala, Profil servicii, Domenii de pregatire profesionala: comert/economic si turism/alimentatie. Este elaborat in conformitate cu Programa scolara actuala aprobata prin Ordin al Ministrului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice nr.4487 din 05.07.2016, Anexa 3 si 6. Prezentarea si tiparirea cartii este realizata de Editura Oscar Print, Bucuresti.
Cartea este scrisa si tehnoredactata de profesoara MARIA POPAN, cadru didactic cu multa experienta in predarea contabilitatii. Elaborarea manualului este realizata atat din postura de actuala profesoara cat si de fosta eleva a Liceului economic. Manualul anterior pentru clasa a IX-a numit „Contabilitate” (cunoscut sub denumirea de „cartea galbena”), de aceeasi autoare, a fost elaborat conform Programei scolare emisa prin OMEC 3451/2004 si este aprobat prin OMEC nr. 3921/2004.
Manualul BAZELE CONTABILITATII, respecta programa scolara, continutul stiintific actualizat, logica interna a invatarii cat si principiul didactic al accesibilitatii pentru nivelul de invatare al elevilor. Manualul este structurat pe 6 capitole: Delimitari conceptuale in contabilitatea entitatilor, Sistemul contabil parte a sistemului informational economic, Obiectul contabilitatii, Metoda si principiile contabilitatii, Documente de evidenta, Echipamente si softuri. Cartea este tehnoredactata in formatul actual cerut de catre MENCS (20,5/26), are 188 de pagini si este conceputa pentru activitatea didactica de 3 ore pe saptamana. Cuprinde multe imagini sugestive, scheme grafice, norme legislative si multe formulare de documente. Pentru aprofundarea invatarii si intelegerea notiunilor de baza a contabilitatii, manualul cuprinde peste 250 de teste si aplicatii, rezolvate si de rezolvat, curente si recapitulative. Pentru insusirea tehnicii de elaborare a documentelor de evidenta, manualul exemplifica peste 50 de formulare ale documentelor. Esalonarea materiei in alcatuirea grafica a cartii este astfel repartizata incat pentru fiecare ora didactica, rezulta mai putin de 1 pagina de text de studiat si 3-4 teste rezolvate sau de rezolvat. Pentru a fi mai atractiv, manualul cuprinde si alte continuturi optionale: rezumate, termeni cheie, mic dictionar economic, lecturi facultative.
Am depus tot efortul si experienta mea la catedra pentru ca manualul sa fie conceput din punct de vedere didactic in asa fel incat sa cuprinda tot ce are nevoie un profesor si elevii sai in activitatea de predare-invatare la clasa. Se doreste a fi o maniera noua de prezentare a bazelor contabilitatii ca sa nu mai fie o carte de contabilitate rigida formata numai din text, conturi si tabele iar elevii sa inteleaga ca disciplina contabilitate este o disciplina atractiva care se regaseste in orice fenomen si proces economic. Contabilitatea este „creierul” unei
firme.
Atat in partea de teorie cat si in partea practica a manualului, se respecta principiul de baza al invatarii: de la usor la greu, de la simplu la complex. Continuturile din manual sunt aranjate gradat in asa fel ca sa se poata preda si mai mult si mai putin, in functie de posibilitatile de asimilare a clasei dar si sa se respecte programa scolara.
Bagajul publicistic al autoarei, profesoara Maria Popan, cuprinde 8 manuale scolare la aceeasi editura aprobate de Ministerul Educatiei Nationale, alte carti din literatura didactica si stiintifica precum si articole in diverse reviste de specialitate.
Va dorim spor la studiu si asteptam parerile voastre.

Adauga in Cos:

  • Produs de: Maria Popan

IP-ul dumneavoastra este: 54.162.8.185
Copyright © 2018 Oscar Print.