COLONIA DE CORMORANI – POVESTIRI

22,00RON


Autor: ALINA GHERASIM
Format: 13 x 21 cm,
Nr. pag. 162, carte brosata, coperta policromie
Din cuprins:
Colonia de cormorani
Trebuie sa omoram 435 de pisici salbatice
Pai de ce, Suzana?
Rondul de zi ?i de noapte
Birdwatcher
Meus
Stau amandoi cu picioarele in apa sarata si privesc
Joao
Manolo B.
Meciul de tenis
Kai
Bicicleta
De ce au barbatii tineri chelie?
Ceai sencha cu gust de ceapa
Baclavaua nu e facuta cu miere
Fado intr-un cartier marginas
Eva, vreau mai multe dovezi!
Da, omule, un semn de viata!
Niste cercetatori americani au descoperit
Cotele apelor Dun?rii
Trainerul
In peisajul literaturii de la noi, Alina Gherasim este o prozatoare atipica, surprinzatoare, care imbina, pe spatii narative mici, fragilitatea cu forta, stilul exuberant cu cel sobru, atins la rastimpuri, de undele umorului bine temperat. Face parte din paradigma artistilor plastici postmoderni, care simt acut nevoia sa se exprime si-n scris.
Prin Colonia de cormorani, un volum de povestiri incitant, format din 21 de piese, demonstreaza inca o data, ca nu va renunta defel la aceasta pasiune.
Sub spectrul unor evenimente care bulverseaza lumea contemporana, sub clopotul terorii instituite de sirul atentatelor care au avut loc in aeroportul din Istambul, din gara de la Madrid ori intr-un restaurant parizian, se desfasoara povestirea prima, care da titlul intregului volum, Colonia de cormorani. Personajele sunt prinse in turbionul unei realitati care calca apasat pe logica destinelor.
Cu ochiul vigilent al artistului, obisnuit a surprinde filigranatele detalii ale realitatii, cu accentuata pofta de a povesti ce vede si aude, asemenea unui corespondent de razboi, Alina Gherasim reinnoada, cu alte unitati de masura, de aceasta data, traiectul povestirilor cuprinse, acum un an, in primul sau volum de povestiri, Femeia-valiza.
Simona Constantinovici.

Adauga in Cos:

IP-ul dumneavoastra este: 54.198.151.201
Copyright © 2018 Oscar Print.