PELERINAJ PRIN ABSURD

35,00RON


Autor: Cristina Marculet Petrescu
Format: 14 x 14 cm
Nr. pag. 174 pagini
Din Cuprins:
Prefata Adrian Majuru
Ecuatia
Creatia
Despre fericire
Fabrica
Pelerinul
Sapte si zece
Scrisoare catre compania X
Spiritul orasului
Spitalul
Strainii
Televizorul
Un medic de tara
Vecinii
Prizonierii

Cand toti strainii din tine mor... respiri cuvinte. Cuvintele lor cad in pagina alba intr-un amestec de miscari si intamplari care traiesc intr-un timp real, corporatist, rational, redus in clipe cotidiene ca intr-o ecuatie ce nu cunoaste final.
Cristina Petrescu Marcule? descrie oprind lent-fragmente, ale acestui prezent care ne schimba in viteze accelerate, topindu-ne tineretea si alungandu-ne candoarea inceputului de viata in campul defrisat al responsabilitatilor.
Rar intalnesti in proza timpului trait de tine, atata intensitate a intamplarilor si afectelor in care respiri pe masura ce te schimbi; in proza Cristinei iti asculti inima batand pe masura ce creste si se rideaza; trupul pe masura ce se transforma in adultul perimat inainte de vreme. Stie sa construiasca pentru fiecare cititor-vizitator al prozei sale, un hublou de privit inainte, in viata care trebuie impinsa si redusa la simbol.
Pelerinajul Cristinei prin absurd reprezinta in fond timpul tau trait, efortul unei adaptari continue intr-o tara vesnic nehotarata; peisaje afective pe care sufletul tau le ajusteaza absurdului de afara.
Cristina Marculet avertizeaza asupra diferentei care separa o zi de alta, o varsta de alta, apoi iti arata insesizabilele praguri unde ar fi bine sa te opre?ti si sa citesti, una cate una, aceste povestiri ale vietii tale, sa te descoperi cu fiecare oprire, fiecare emotie diferita, de la un pas la altul.
Adrian Majuru

Adauga in Cos:

  • Produs de: Cristina Marculet Petrescu

IP-ul dumneavoastra este: 54.224.100.134
Copyright © 2018 Oscar Print.