Ultimul vis imperial

25,00RON


Autor: Nicolae Merisanu

Format 14/14 cm

Nr. pag. 104

Fiecare dintre noi avem o singura data în viata un vis imperial si întotdeauna traim cu speranta sa nu fie si ultimul. Marturisirile-povestiri ale lui Nicolae Merisanu sunt fragmente ale unui posibil «respins absolut» pentru care lumea, cu toate avatarurile sale, se reduce la o migdala. Aceasta se întâmpla atunci când o sexagenara isi mângîie cea din urma speranta de revenire, moment în care orice scenariu existential devine ipotetic. Nicolae Merisanu ofera cititorilor posibilitatea de a patrunde în profunzimea naturii umane ignorata deliberat de impostori. Din marturisirile sale descoperim cum în sufletul fiecaruia dintre noi ramâne neconsumat un vis imperial, care, în ciuda asteptarilor noastre, se dovedeste a fi întotdeauna primul si ultimul. Asadar, o singura sansa de scapare, de desteptare, de schimbare.

Volumul este un adevarat „catastif al bizareriilor” umane care se strecoara pe ascuns, fara zgomot si fara durere în sufletul fiecaruia si cresc odata cu noi. si în aceasta crestere ajung sa cunoasca si dezvolte camuflajul banalitstii, iar sub aparenta simplitati îsi pregatesc tortura de apoi, spaimele care ne vor mistui pe neasteptate pe masura ce trec anii.

Autorul cartii descrie comportamente de periferie, povesti de cartier, întâmplari obisnuite, folosindu-se de un întreg instrumentar cotidian, al unei faune urbane, care se încapatâneaza sa creada într-un vis urias de împlinire. Un vis care este pe deplin îndepartat sufleteste de o astfel de lume, dar care-l reclama în fiecare zi.

Nicolae Merisanu ne ofera o poveste a unei lumi ale carei reguli seamana cu misterul unui joc de la miezul noptii. Fiecare ceas al noptii cu povestea lui iar daca schimbi orele, aceeasi poveste are o alta finalitate iar jocul sa se încheie nu cu ivirea zorilor ci prin intrarea cititorului în acest joc, devenind astfel povestitorul unei noi povesti. A lui.


Adauga in Cos:

  • Produs de: Nicolae Merisanu

IP-ul dumneavoastra este: 54.198.151.201
Copyright © 2018 Oscar Print.