Fecioara din vis a cavalerului semit

25,00RON


Autor: Nicolae Merisanu

Format 14/14 cm

Nr. pag. 140, carte brosata

Aceasta carte s-a nascut ca urmare a unor întâmplari personale, dureroase experiente de viata, traite într-un salon de spital. Imaginile, cautarile, anxietatile, întrebarile, sunt adunate din pragul fragil al vietii care-si întoarce pe jumatate spatele. Prin golul astfel lasat, în umbra care se ridica deasupra ta, vezi fragmente din desfasurarile vietii tale de pâna atunci. Dar aceasta vedere este numai senzitiva. Uneori apar umbre si culori iar din miscarea lor se ivesc mirosuri familiare.

Aparent este o lectura greu de urmarit, dialogurile transcend spatiile, surprinzând banalitatea muribunzilor dintr-un salon de spital, care în ultima clipa a vietii lor se intereseaza daca mai apuca sa puna ceapa în gradina sau daca vor creste preturile la alimente. Aceasta în timp ce, autorul nostru îsi doreste ca macar în fata mortii omul sa aiba privirea aruncata în adâncurile sale, prin golul lasat de viata care se strecoara cu încetul printr-un spatiu diferit, pregatindu-se pentru o alta aventura.

Nicolae Merisanu a fost întotdeauna preocupat de ceea ce nu a putut întelege la timp, cu ce se petrece în viata lui si face o ultima sfortare sa descopere macar un detaliu uitat de hazard în pragul posibilei treceri dintr-o fiinta, într-o umbra. Dialogurile cu ceilalti au o puternica forta retorica, raspunsurile par  a veni din întâmplarile sale uitate prin vocile celorlalti, pentru a prinde un contur real prin mesajul lor. Este un dialog al dorintelor, idealurilor si viselor oprite din împlinirea lor si de care afli de toate acestea dintr-o data, printr-un vârtej suprinzator, care are suficienta forta sa te împinga dincolo de prag. De aici ritmul foarte accelerat al cuvintelor, fuga de idei si cuvinte, calatoria continua de la o pagina la alta dupa cum si filele vietii si se deschid înaintea pragului, pentru asi aminti ceea ce uitarea  a ajutat sufletului tau sa învinga prejudecati, stigmate, înfrângeri, amânari.


Adauga in Cos:

  • Produs de: Nicolae Merisanu

IP-ul dumneavoastra este: 54.198.151.201
Copyright © 2018 Oscar Print.