In valtoarea vietii


Autor: Julia Maria Cristea
Format: A5
Nr. pag.: 186

Şi în dragoste, sunt necesare mai mult ca oriunde condimentele, care să-i schimbe mereu gustul, s-o facă mereu alta şi alta, să fii curios în fiecare zi ce ţi se va oferi.
S-a adoptat formula tip: „iubirea adevărată este atunci când s-au întâlnit sufletele pereche“. Aiurea. Câtă banalitate de prost gust.
Într-o relaţie dintre un bărbat şi o femeie - două entităţi complet diferite, imaginaţia te face să construieşti personajul pe care ţi-l doreşti. Dar trebuie să te străduieşti pentru a menţine iluzia sau, dacă nu, să renunţi.
Se spune că obişnuinţa sau plictiseala omoară dragostea, dar nu e adevărat. Lipsa de imaginaţie, felul în care te cramponezi de cel de lângă tine, neputând să fii tu insuţi, să-i oferi mereu ceva nou, să-l inciţi să te descopere mereu şi mereu - asta omoară dragostea.
Atracţia se converteşte cu timpul în suficienţă şi plictis îngrozitor. Iar lui, ca scriitor îi secătuia inspiraţia. A intrat într-un punct mort, se simţea închis în Sticla lui Klein sau alergând pe Banda lui Möbius care nu duce nicăieri.
(Maria şi marea)

Adauga in Cos:

  • Produs de: Julia Maria Cristea

IP-ul dumneavoastra este: 107.22.48.243
Copyright © 2018 Oscar Print.